Siirry sisältöön

Liikunta

Liikunta ja liike ovat aivoterveyden kulmakiviä. Aivoille kelpaavat kaikki liikuntalajit ja ne kiittävät kantajaansa myös hyötyliikunnasta. Joskus on hyvä haastaa itsensä, mutta pääasia on, että liikunta tuottaa sinulle iloa ja hyvää oloa.

 • Tanssi hoitaa aivoterveyttä

  Tanssi hoitaa aivoterveyttä

  11.1.2019

  Tanssiminen muokkaa aivojen valkeaa ainetta, vähentää stressiä ja kohentaa tasapainoa. Tanssin aivoterveyttä parantavat vaikutukset näkyvät jopa ikääntyneiden tanssinharrastajien aivokuvissa.

  Lue lisää
 • Paritanssissa yhdistyy liike, musiikki ja kosketus

  Paritanssissa yhdistyy liike, musiikki ja kosketus

  11.1.2019

  Tanssi on lääkettä kuormittuneelle mielelle, tietää tanssinopettaja Joonas Kainulainen.

  Lue lisää
 • Aivot rakastavat liikuntaa

  Aivot rakastavat liikuntaa

  26.10.2018

  Aivot hyötyvät siitä, että ihminen liikkuu, niin että hengästyttää, hikoiluttaa ja pulssi nousee. Liikunta pitää verisuonistosta huolta koko kropassa ja hyödyttää samalla pieniä suonia aivoissa.

  Lue lisää
 • Liiku niin kuin tykkäät

  Liiku niin kuin tykkäät

  26.10.2018

  Jotta liikkuminen olisi mielekästä, on tärkeää on liikkua tavalla, josta itse pitää. Aivot virkistyvät, kun liikunnan aikana erittyy aivojen henkistä toimintakykyä kohottavia mielihyväaineita, endorfiinejä. Kaikenlainen ruumiillinen rasitus lisää endorfiinien eritystä ja hyvän olon tunnetta.

  Lue lisää
 • Liikunta käy kuin tanssi

  Liikunta käy kuin tanssi

  26.10.2018

  Erityisen edullista liikettä aivoille on tanssi. Siihen yhdistyy liikunnallisuus, aivoja aktivoiva musiikki sekä sosiaalinen puoli ja reagoiminen toisen ihmisen toimintaan.

  Lue lisää
 • Hyvää arkea aivoille

  Hyvää arkea aivoille

  24.9.2018

  Aivoterveyttä voi jokainen edistää itse. Ratkaisevaa on arki, jossa omilla valinnoilla vaikutetaan aivojen hyvinvointiin.

  Lue lisää
 • Kohonnut verenpaine talttuu liikuntalääkkeellä

  Kohonnut verenpaine talttuu liikuntalääkkeellä

  13.9.2018

  Liikunta voi laskea kohonnutta verenpainetta, joka on aivoverenkiertohäiriöiden suurimpia riskitekijöitä. Tärkeintä on muistaa ottaa "lääke" säännöllisesti.

  Lue lisää
 • Testaa millainen liikkuja olet

  Testaa millainen liikkuja olet

  12.7.2018

  UKK-instituutin verkkosivuilla olevalla maksuttomalla sovelluksella voit arvoida, kertyykö sinulle riittävästi viikoittaista liikuntaa. Samalla voit laskea, miten paljon istumista sinulle kertyy yhden päivän aikana.

  Lue lisää